Over Kiwijs
Welkom bij Kiwijs
Kiwijs is gespecialiseerd in voorlichting op het gebied van alles dat te maken heeft met kunstmatige intelligentie (KI), ook wel bekend als artificiële intelligentie of artificial intelligence (AI). Dit doen we bij onderwijsinstellingen, in het bedrijfsleven, de publieke sector, in de sportwereld en bij maatschappelijke organisaties door heel Nederland en België. Laat ons je meenemen in deze wondere wereld... Kennis is macht, maar kennis delen is kracht! Wij maken je wegwijs in de wereld van kunstmatige intelligentie.
De wondere wereld van kunstmatige intelligentie
Artificiële intelligentie is een technologie die inzet op automatisering. Het idee is dat het systeem basistaken uitvoert, maar ook bepaalde beslissingen autonoom kan nemen. Artificial intelligence is een zelflerend systeem, het wordt met andere woorden dus steeds slimmer. AI intelligentie verwijst dus naar systemen die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en - met een zekere mate van zelfstandigheid - actie ondernemen om specifieke doelen te bereiken.
Kunstmatige intelligentie is de laatste tijd veel in het nieuws. Die aandacht is begrijpelijk, want AI is een sleuteltechnologie die de manier waarop we werken en leven transformeert. AI maakt allang al onderdeel uit van ons dagelijks leven. Vaak staan we daar niet zo bij stil. Denk aan intelligente zoekmachines die snel de juiste informatie geven. Of aan programma’s die tekst kunnen vertalen. We gebruiken Google Translate, dat niet meer alleen woord voor woord vertaalt, maar ook kijkt naar woordcombinaties en zinsopbouw. Ook algoritmes die aanbevelingen doen voor producten die aansluiten bij behoeftes, zijn voorbeelden van AI. Google gebruikt algoritmes die zoekopdrachten analyseert en daardoor patronen herkent. Dit resulteert in het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties. En wat te denken van Smartphones die worden geünlockt dankzij gezichtsherkenning. En we chatten op websites niet altijd meer met mensen, maar steeds vaker ook met chatbots.
Ongemerkt is kunstmatige intelligentie dus al een onderdeel van ons leven en komen we er onbewust dagelijks mee in aanmerking.
Voorbereiden op een nieuwe wereld
AI kan worden toegepast in vrijwel alle domeinen en sectoren, daarom is het maatschappelijk en economisch potentieel groot. De ontwikkelingen zijn dan ook al in volle gang. Toepassingen in beeldherkenning ondersteunen artsen bij het stellen van diagnoses van bepaalde soorten kanker. En AI wordt steeds meer ingezet om de planning in de logistieke sector te verbeteren, de openbare ruimte beter te onderhouden en het verkeer effectiever te regelen. AI speelt bovendien een grote rol bij het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s.
Uitgangspunt is dat de Nederlandse samenleving optimaal gebruik gaat maken van AI. Maar wel op een ethisch verantwoorde manier waarbij publieke waarden en mensenrechten zoals het verbod van discriminatie, privacy en autonomie voorop staan en gewaarborgd zijn. Want ook in deze tijd waarin intelligente computersystemen in staat zijn om razendsnel enorme hoeveelheden data te verwerken moeten belangrijke rechten van mensen gegarandeerd blijven.
Daarom is de juiste voorlichting op dit gebied essentieel. Maar waar begin je als je de nog onbekende wereld van kunstmatige intelligentie stapsgewijs wilt implementeren binnen uw organisatie en/of wilt introduceren aan bijvoorbeeld uw studenten of werknemers? Uitgangspunt is dat het allemaal begint bij de juiste voorlichting, kennisoverdracht en het verstrekken van relevante informatie op dit gebied. Kiwijs kan daarbij ondersteuning en begeleiding bieden van A tot Z.
Onze kennis en expertise op het gebied van AI delen we graag door het aanbieden van verschillende vormen van voorlichting. Onze voorlichting kan bestaan uit kennisoverdracht middels theoretische leerstof, alsmede gecombineerd met (interactieve) praktijkactiviteiten, trainingen en workshops die bijdragen aan het begrijpen van AI. Dit doen we op transparante wijze en op een manier dat het voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk maakt. Op basis van uw wensen kunnen wij een concreet voorlichtingspakket samenstellen.
Voorlichting, Trainingen & Workshops op het gebied van AI
Of het nu gaat om voorlichting op scholen voor het doorgeven van basiskennis op het gebied van kunstmatige intelligentie of om een uitgebreide branchegerichte training omtrent kunstmatige intelligentie voor bedrijven, Kiwijs biedt een totaalpakket aan voor het wegwijs worden in de wereld van AI. Dit doen we bij onderwijsinstellingen, in het bedrijfsleven, in de zorg, de publieke sector en bij maatschappelijke organisaties door heel Nederland en België. Kiwijs biedt een totaalpakket aan voor het wegwijs worden in de wereld van AI.
Onze voorlichtingspakketten en lesmateriaal zijn specifiek afgestemd op de betreffende doelgroep, vakgebied of specialisme, en varieert van theoretische basiskennis tot interactieve praktijkvoorlichting.
De toekomst is nu
De toekomst is al hier. De technologie en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) is sneller gegaan dan we aanvankelijk dachten en lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt. Het heeft in een rap tempo een vlucht naar voren genomen. Kunstmatige intelligentie is overal. En dit is nog maar het begin. Kunstmatige intelligentie is er en zal ook nooit meer verdwijnen. Het zal alleen maar in omvang toenemen en steeds meer toegepast gaan worden.
De vraag die u uw zelf als onderwijsinstelling, bedrijf of organisatie zijnde echter zou moeten stellen is: "Zijn wij hier wel op voorbereid? En zijn onze werknemers hier wel op voorbereid?" In 95% van de gevallen is het antwoord hierop 'Nee', de meeste instellingen, bedrijven of organisaties zijn niet voorbereidt op de komst van AI en beschikken niet over de juiste kennis op dit gebied. Iets dat absoluut wel zou moeten gezien de huidige tijdsgeest en ook iets waar niet te lang mee gewacht zou moeten worden. Het komt er eigenlijk op neer dat er geen tijd te verliezen is wanneer het op voorlichting aankomt op dit gebied. Kunstmatige intelligentie is overal en wij moeten ons hierop aanpassen en leren hier mee om te gaan.
Bij instellingen, bedrijven en organisaties ligt dan ook de taak hier zorgvuldig en adequaat mee om te gaan, alsmede een bepaalde verantwoordelijkheid wanneer het aankomt op het verstrekken van kennis en het zo goed mogelijk informeren/voorlichten van uw leerlingen/studenten of werknemers op dit gebied.
Het is dan ook van belang hier als organisatie op in te haken door zo goed mogelijk voorbereid en voorgelicht te zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie. De eerste stap die hierbij genomen dient te worden is de inzet op een optimale voorbereiding en voorlichting, zodat leerlingen/studenten of werknemers weten wat ze kunnen verwachten, de voor- en nadelen van AI leren te begrijpen en de potentiële risico's van AI tijdig kunnen herkennen en weten hoe hier mee om te gaan. Voor veel instellingen, bedrijven en organsiaties is AI nog een onbekende wereld. Kiwijs kan u tijdens dit gehele traject begeleiden en ondersteuning bieden. Wij helpen u graag bij het zetten van uw eerste stappen in de wereld van kunstmatige intelligentie.
Kunstmatige intelligentie van A-Z
Kiwijs biedt verschillende vormen van voorlichting aan op het gebied van Kunstmatige intelligentie (AI), zowel online als offline in de vorm van (interactieve) lessen, trainingen, workshops, seminars etc. Onze voorlichting kan bestaan uit theoretische leerstof, alsmede gecombineerd worden met interactieve praktijkactiviteiten die bijdragen aan het begrijpen, leren omgaan en vertrouwd raken met kunstmatige intelligentie. Niet alleen worden basisbegrippen zoals ChatGPT, machine learning, algoritmes en deep learning uitgelegd, maar worden er ook complexere vraagstukken behandeld, afhankelijk van de doelgroep voor wie de voorlichting bedoeld is. Op basis van uw wensen kunnen wij een concreet voorlichtingspakket samenstellen en aanbieden.c.
Stapsgewijs naar de toekomst
Kiwijs deelt haar kennis en expertise op het gebied van AI graag door het aanbieden van verschillende vormen van voorlichting. Onze voorlichtingspakketten en lesmateriaal zijn specifiek afgestemd op de betreffende doelgroep en kan bestaan uit kennisoverdracht middels theoretische leerstof, alsmede gecombineerd met (interactieve) praktijkactiviteiten, trainingen en workshops die bijdragen aan het begrijpen van AI. Dit doen we op transparante wijze en op een manier dat het voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk maakt. Samen gaan we stapsgewijs naar de toekomst en maken we je wegwijs in de wereld van AI.
Educatie voor iedere doelgroep
Of het nu gaat om onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven, de publieke sector, de zorg of maatschappelijke organisaties, iedereen heeft of krijgt te maken met kunstmatige intelligentie. Kiwijs heeft dan ook specifiek afgestemde educatiemateriaal beschikbaar voor iedere sector en ondersteunt u met relevante kennis op het gebied van AI die van toepassing is op uw doelgroep.
Informatiegids 'Hai... Ik ben AI'
Met de uitgave van onze informatiegids "Hai...Ik ben Ai!" voor het onderwijs, willen we naast jongeren ook ouders/verzorgers en docenten zien te bereiken en wegwijs maken in de wereld van kunstmatige intelligentie. Dit doen we door hen bij de voorlichting te betrekken en te ondersteunen met relevante informatie op dit gebied.
Voor ouders/verzorgers: Voor onderwijsinstellingen is er de mogelijkheid om ook ouders/verzorgers bij de voorlichting te betrekken, zodat ook zij in het belang van hun kind/opvoeding op de hoogte zijn van de basisprincipes van kunstmatige intelligentie, en de school hierbij als schakel fungeert om ouders hierin te ondersteunen en wegwijs te maken. Dit kan bijvoorbeeld middels een voorlichtingsavond, een informatiegids etc. Ook worden ouders hiermee direct op de hoogte gebracht van hetgeen er wordt behandeld op school omtrent het onderwerp kunstmatige intelligentie. Het is uiteraard niet verplicht om ouders bij de voorlichting te betrekken, maar behoort wel tot de mogelijkheden.
Voor docenten: Onderwijsinstellingen hebben ook de mogelijkheid hun docenten via Kiwijs een specifieke training aan te bieden, waarbij er wordt gekeken naar hoe zij als docent zijnde het beste kunnen omgaan met kunstmatige intelligentie in de klas. Hoe kan een docent bijvoorbeeld herkennen dat een werkstuk gemaakt is via ChatGTP? En kan kunstmatige intelligentie de prestaties van leerlingen beïnvloeden en fraude in de hand werken? En hoe kunnen docenten kunstmatige intelligentie toepassen in hun klas en hier de vruchten van plukken? Allemaal vraagstukken die tijdens deze trainingen specifiek aan bod komen, zodat ook docenten voorbereid voor de klas staan als het op Ai aan komt.
Het belang van kennismaken met kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie (AI) gaat ons leven ingrijpend en fundamenteel veranderen. AI wordt gebruikt in uiteenlopende toepassingen: van gezichtsherkenning tot vertaalapps, van medische diagnoses tot anticiperen op criminaliteit, en van fraudebestrijding tot het beïnvloeden van wat we kopen, lezen en stemmen. En dat is nog maar het begin, de komende jaren zal AI doordringen in steeds meer domeinen van de samenleving. In het rapport Opgave AI - De nieuwe systeemtechnologie concludeert de WRR dat als Nederland zich op deze fundamentele verandering niet goed voorbereidt, er niet alleen het risico bestaat dat er kansen worden gemist, maar ook dat de samenleving opgescheept wordt met een technologie die onze belangen niet dient. Onder de bevolking is er op dit moment nog te weinig bekend over AI, omdat de technologie ervan nog in volle gang is en met de dag veranderd. Er heerst veel onwetenheid en verontrusting onder de samenleving, mede doordat er te weinig wordt gedaan aan voorlichting op dit gebied. Werknemers vragen zich bijvoorbeeld af of ze hun baan zullen behouden in de toekomst. De beeldvorming over AI is vertekend door misplaatste angsten en overspannen verwachtingen. AI is een systeemtechnologie, dat te vergelijken is met elektriciteit en de verbrandingsmotor. Een systeemtechnologie heeft een langdurige en grootschalige invloed en niet te voorziene effecten. Daarom is een integrale aanpak vereist, met intensieve betrokkenheid van de overheid, werkgever en onderwijs. Een realistische beeldvorming helpt teleurstellingen en angsten te voorkomen en kan ervoor zorgen dat burgers de goede kanten van de technologie durven omarmen.
Daarom is het inzetten op gedegen voorlichting op dit gebied in alle lagen van de samenleving essentieel. Het is ontzettend belangrijk dat de samenleving zich ervan bewust is dat de dingen zoals we die kennen veranderen of zullen gaan veranderen door de komst van kunstmatige intelligentie en mensen hierop te wijzen en bewust van te maken, alsmede ze hierop voor te bereiden door het verstrekken van de juiste informatie. Wat zijn de voor- en nadelen, hoe herken ik het en waar schuilen de potentiële risico's? Op dit moment is kunstmatige intelligentie nog nieuw, spannend en zijn de meeste onder ons er (nog) niet vertrouwd mee. Waarom? Simpelweg omdat de juiste voorlichting op dit gebied ontbreekt en het dus voor het grootste gedeelte een stuk onwetenheid is. Want via welke kanalen krijgen bijv. werknemers op dit moment betrouwbare en transparante informatie tot zich omtrent dit onderwerp? Weliswaar krijgt men hoogstwaarschijnlijk af en toe via TV of social media wat mee over AI, maar een gedegen informatiebron omtrent dit onderwerp ontbreekt vaak.
En dit terwijl kunstmatige intelligentie ons toekomstbeeld zal gaan bepalen. Daarom is het van essentieel belang dat o.a. het onderwijs en de publieke sector hier een voortrekkende rol in gaan spelen en dit stukje voorlichting op zich zullen gaan nemen, zodat leerlingen/studenten, docenten, werknemers, ambtenaren en burgers zo goed mogelijk worden voorgelicht op dit gebied. Het onderwijs heeft daarnaast de aangewezen kans en mogelijkheden om leerlingen/studenten al in een vroeg stadium hierin te bereiken en voor te lichten op dit gebied. Het zal een bepalende rol gaan spelen omtrent hun ontwikkeling op het gebied van AI. Daarom dient het onderwijs, het bedrijfsleven en de publieke sector voorlichting op het gebied van AI te stimuleren.
Kiwijs kan deze taak van kennisoverdracht in zijn geheel uit handen nemen van organisaties in deze sectoren en dit in zijn totaliteit verzorgen en begeleiden van A tot Z. Dit doen we door het geven van voorlichting, trainingen en workshops, het uitgeven van educatiemateriaal, maar ook middels bewustwordingscampagnes die mensen een spiegel voorhouden op dit gebied. Met Kiwijs als partner implementeert u voorlichting op het gebied van kunstmatige intelligentie ook binnen uw organisatie.
Voorlichting OpenAI & ChatGPT
OpenAI en ChatGPT, twee namen die de wereld van kunstmatige intelligentie een boost hebben gegeven en min of meer toegankelijk hebben gemaakt voor het grote publiek. Maar wat is het nu precies? En wat kun je er mee? Wat zijn de kansen en beperkingen van deze vorm van kunstmatige intelligentie? En waar schuilen de risico's? Allemaal vraagstukken die wij graag beantwoorden!
Eind 2022 werd ChatGPT in korte tijd zeer populair. ChatGPT is een tool die op basis van kunstmatige intelligentie teksten kan creëren. Deze tool is onderscheidend omdat deze, in tegenstelling tot eerdere AI-taalmodellen, erg laagdrempelig is. Ook komen teksten erg overtuigend over, omdat AI menselijke creativiteit en intelligentie nadoet.
Het is moeilijk te voorspellen wat de precieze impact van taalmodellen zoals ChatGPT op het onderwijs en/of bedrijfsleven zal zijn.
ChatGPT kan echter ook fraude in de hand werken.
Wanneer bijvoorbeeld een student in grote mate gebruik maakt van AI voor een schrijfopdracht en de beoordelaar geen onderscheid kan maken tussen de delen die door de student of de AI geschreven zijn, dan belemmert dat de oordeelsvorming en is er sprake van fraude. Hoe dienen docenten hier mee om te gaan? Allemaal vraagstukken die wij graag beantwoorden! We bespreken tijdens onze voorlichtingen en trainingen de voor- en nadelen van ChatGPT in het onderwijs en op de werkvloer.
Een nieuw tijdperk
We zijn aangekomen in een nieuw (digitaal) tijdperk. Revolutionaire technologie als Blockchain en artificiële intelligentie (AI) hebben de wereld om ons heen in rap tempo verandert. Technologisch gezien is er steeds meer mogelijk. Kunstmatige intelligentie is overal en ieder individu en iedere sector heeft er al bewust of onbewust mee te maken. Het is dan ook van groot belang dat wij hierin mee veranderen en ons aanpassen aan deze ingrijpende fundamentele veranderingen die de wereld zullen veranderen. Dit kunt u doen door u tijdig te laten informeren en voor te laten lichten, zodat u voorbereid bent en weet wat u kunt verwachten en hoe u hier mee om kunt gaan. Voor nu en in de toekomst.
Kunstmatige intelligentie is de laatste tijd veel in het nieuws. Die aandacht is begrijpelijk, want AI is een sleuteltechnologie die de manier waarop we werken en leven transformeert. AI kan worden toegepast in vrijwel alle domeinen en sectoren, daarom is het maatschappelijk en economisch potentieel groot. De ontwikkelingen zijn dan ook al in volle gang. Uitgangspunt is dat organisaties in de publieke sector optimaal gebruik gaat maken van AI. Maar wel op een ethisch verantwoorde manier waarbij publieke waarden en mensenrechten zoals het verbod van discriminatie, privacy en autonomie voorop staan en gewaarborgd zijn. Want ook in deze tijd waarin intelligente computersystemen in staat zijn om razendsnel enorme hoeveelheden data te verwerken moeten belangrijke rechten van mensen gegarandeerd blijven.
De juiste voorlichting op dit gebied is dan ook essentieel. Kiwijs is de aangewezen partner die hierbij ondersteuning kan bieden. Dit doen we op transparante wijze en op een begrijpelijke manier dat het voor iedereen toegankelijk maakt. Of u nu een leerling/student, docent, werknemer of directeur bent, Kiwijs maakt u wegwijs in de wereld van kunstmatige intelligentie en draagt bij aan de ontwikkeling op dit gebied. Samen gaan we stapsgewijs naar de toekomst.
Interactie & beleving
Kunstmatige intelligentie moet je ervaren en beleven om te weten wat het is en inhoudt! Om onze voorlichting leuk, aantrekkelijk en spannend te houden, weten we de aandacht en interesse van jong en oud vast te pakken middels interactieve praktijk bezigheden die bijdragen aan het begrijpen van AI. Dit doen we o.a. door het gebruik van interactief lesmateriaal, zoals VR (virtual reality), robots en mechanisch lesmateriaal. Op deze wijze krijgen werknemers, naast theoretische lesstof, een betere kijk op kunstmatige intelligentie door het te zien, te voelen en te ondergaan.
Wat kan Kiwijs betekenen voor onderwijsinstellingen, de zorg, het bedrijfsleven en de publieke sector ?
Kiwijs kan u helpen met de overdracht van theoretische basiskennis op het gebied van kunstmatige intelligentie, alsmede gecombineerd met interactieve praktijkeducatie, die bijdragen aan het begrijpen, leren omgaan en vertrouwd raken met kunstmatige intelligentie. Kiwijs biedt daarnaast ook uitgebreide voorlichting/trainingen/(interactieve) workshops en lesmateriaal aan voor bestuurders en ondernemersraden. Voor iedere sector is er een specifiek op dat vakgebied afgestemde lesstof beschikbaar. Voor student tot werknemer. Onze voorlichtingen en trainingen zijn gebaseerd op maatwerk en worden samengesteld op basis van de wensen en specifieke behoeftes die van toepassing zijn op de betreffende doelgroep van de aanvrager. Op basis van uw wensen kunnen wij een concreet voorlichtingspakket samenstellen en aanbieden.
Elke aanvraag zien wij als maatwerk, zodat het goed aansluit bij de doelgroep, ontwikkeling en visie van de organisatie. Voor onderwijsinstellingen, de publieke sector, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De mogelijkheden zijn onbeperkt in de keuze voor het aantal (samengevoegde) voorlichtingsklassen, voorlichting voor studenten/leerlingen, werknemers, bestuurders, ambtenaren, directieleden, ondernemersraden etc. Wij nemen u alles uit handen en verzorgen een complete voorlichting, begeleiding en ondersteuning op dit gebied van A tot Z. Kunstmatige intelligentie is overal en wij bereiden u er graag op voor! Kiwijs maakt u stapsgewijs wegwijs in de wereld van kunstmatige intelligentie.
De week van AI
Kiwijs kent vele vormen van voorlichting op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dit varieert van eenmalige trainingen, 3-daagse voorlichtingen, tot aan een combinatie van theoretische voorlichting gecombineerd met interactieve praktijkactiviteiten. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.
Een voorbeeld van hoe onze voorlichting voor organisaties eruit kan zien is de zogeheten 'De week van AI'. Dit is een week die op verzoek van de betreffende organisatie geïntroduceerd kan worden op de werkvloer en die in het teken staat van kunstmatige intelligentie. De data van deze week is zelf te bepalen door de organisatie. Het doel van 'De week van Ai' is om eens per jaar (5 werkdagen in totaal) de aandacht te vestigen op het onderwerp 'kunstmatige intelligentie' en hierbij de gehele organisatie inclusief medewerkers de basisprincipes op dit gebied bij te brengen. Dit doen we op een begrijpelijke en transparante wijze, met naast theoretische voorlichting ook een stukje beleving en interactie d.m.v. praktijkactiviteiten die bijdragen aan het begrijpen, leren omgaan en vertrouwd raken met kunstmatige intelligentie.
'De week van Ai' is doorgaans verpakt in een voorlichting van in totaal 7,5 uur, verdeeld over 5 aaneengeschakelde werkdagen. De voorlichting start in de meeste gevallen op maandag en eindigt vervolgens weer op de vrijdag van diezelfde week, en is onderverdeeld in tijdsblokken van 90 minuten aan voorlichting per dag. Tijdens deze week behandelen we theoretische basiskennis, alsmede gecombineerd met interactieve praktijkactiviteiten waarin we directieleden/medewerkers stapsgewijs de basisprincipes van kunstmatige intelligentie bijbrengen. Ook is er ruimte voor het beantwoorden van vragen vanuit de organisatie en medewerkers omtrent dit onderwerp.
'De week van AI' kan ieder jaar herhaald worden middels een jaarlijkse herhaalvoorlichting, welke bijvoorbeeld op een vaste week in het jaar zal plaatsvinden. Op deze wijze wordt kunstmatige intelligentie een vast terugkerend onderdeel binnen de organisatie en keert 'De week van Ai' ieder jaar weer terug op de werkvloer. Omdat de technologie en ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie niet stilstaan en er continue veranderingen gaande zijn op dit vlak, is het belangrijk om ook onze voorlichtingen up-to-date te houden met vernieuwde recente informatie omtrent de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Door middel van het jaarlijks laten terugkeren van 'De week van AI' op de werkvloer, blijven uw organisatie en werknemers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en blijft hun kennis op dit gebied actueel. Wij adviseren dan ook een jaarlijkse herhaalvoorlichting.
'De week van AI' is slechts één van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden omtrent onze voorlichtingen en is daarnaast aanpasbaar. Indien u andere wensen heeft, bijvoorbeeld: een langere of kortere voorlichting, een andere verdeling van de voorlichtingsdagen en/of tijdsblokken, een combinatievoorlichting van meerdere groepen werknemers tegelijkertijd, een aparte training specifiek voor ambtenaren, directieleden of ondernemersraden etc., dan bespreken wij dit graag met u. De mogelijkheden in deze zijn eindeloos en bespreekbaar.
Theoretische voorlichting
Tijdens onze voorlichtingen zullen er algemene vraagstukken worden behandeld, alsmede complexere branchegerichte onderwerpen aangaande kunstmatige intelligentie in de publieke sector, afhankelijk van de betreffende sector. Voorbeelden van vraagstukken die we behandelen en beantwoorden tijdens onze theoretische voorlichting voor organisaties en hun medewerkers:
- Wat zijn de toepassingen van kunstmatige intelligentie binnen uw sector?
- Welke rol speelt AI op dit moment al binnen uw organisatie?
- Wat zijn de potentiële risico's van AI voor uw organisatie, zoals kunstmatige manipulatie, hacking, of digitale diefstal?
- Hoe herken ik potentiële risico's die verband houden met AI?
- Bij welke bedrijfsprocessen kan AI toegepast worden?
- Wat zijn de voor- en nadelen van AI voor de publieke sector?
- Hoe kunt u uw werknemers voorbereiden op de komst van AI?
- Wat zijn de automatiseringsmogelijkheden van AI voor uw organisatie?
- Hoe kunt u kosten besparen met kunstmatige intelligentie?
- Hoe kunt u als organisatie zijnde profiteren van kunstmatige intelligentie?
- Welke functies kunnen chatbots hebben binnen uw organisatie m.b.t. klantcontact?
- Hoe slim is AI?
- Op welke manier zal AI de publieke sector in Nederland over 5-10-15 jaar verbeteren binnen uw branche?
- Zullen robots de mens daadwerkelijk gaan vervangen en wat betekent dat voor uw werknemers?
- Wat is het verschil tussen menselijke kennis en kunstmatige intelligentie?
- Wat zijn de toepassingen van AI op dit moment in uw branche?
- Wat gaan mijn concurrenten straks doen op het gebied van AI? En wat betekent dit voor de positie/marktaandeel van mijn bedrijf?
- Van welke AI-toepassingen kunt u zelf gebruikmaken binnen uw organisatie?
- Welke rol zal AI gaan krijgen in uw branche?
- Waarin zal AI nooit een menselijke werknemer kunnen vervangen?
- Wat is ChatGPT?
- Wat kan ChatGPT?
- Wat betekent ChatGPT voor uw branche?
- Welke kansen biedt ChatGPT voor uw bedrijf?
- Wat is hybride intelligentie (HI)?
- Wat is er nodig om een samenwerking tussen mens en AI te laten slagen in uw branche?
- Op welke manier kunnen uw klanten en werknemers zich samen voorbereiden op een toekomstige samenwerking met AI?
- Op welke manier kunnen werknemers zich voorbereiden op AI?
- Welke grote vraagstukken kan AI oplossen binnen uw branche?
- Welke betekenis kunnen algoritmes hebben voor uw bedrijf?
- Welke mogelijkheden biedt IoT (Internet of Things) in combinatie met AI binnen uw werkgebied?
- Wat kan Machine learning bijdragen aan uw bedrijf?
- Wat is de connectie tussen Big Data en AI in uw branche?
- Wat kan Blockchain bijdragen aan uw branche?
- Op welke ethische en juridische verantwoorde wijze kan AI toegepast gaan worden in uw organisatie, met als uitgangspunt dat bijv. de privacy van patiënten gewaarborgd blijft?
- Welke regels omtrent AI zullen er komen binnen Europa?
Interactieve praktijkactiviteiten
Kunstmatige intelligentie moet je ervaren en beleven om te weten wat het is en inhoudt! Om onze voorlichting leuk, aantrekkelijk en spannend te houden, weten we de aandacht en interesse van jong en oud vast te pakken middels interactieve praktijk bezigheden die bijdragen aan het begrijpen van AI. Dit doen we o.a. door het gebruik van interactief lesmateriaal, zoals VR (virtual reality), robots en mechanisch lesmateriaal. Op deze wijze krijgen werknemers, naast theoretische lesstof, een betere kijk op kunstmatige intelligentie door het te zien, te voelen en te ondergaan.
De Kiwijs-Methode brengt twee werelden samen
Kiwijs hanteert een uniek en educatief voorlichtingsprogramma op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) dat theoretische basiskennis combineert met interactieve praktijkeducatie die bijdragen aan het begrijpen, leren omgaan en vertrouwd raken met kunstmatige intelligentie. Kiwijs maakt je wegwijs in de wereld van kunstmatige intelligentie.
Kiwijs brengt twee werelden samen, namelijk die van de mens en die van kunstmatige intelligentie, en maakt je al stapsgewijs wegwijs in deze wondere wereld. Dit doen we op een begrijpelijke en transparante wijze, zodat onze voorlichting voor iedereen toegankelijk is.
Het Kiwijs voorlichtingsprogramma is gebaseerd op 6 fundamentele pijlers waarbij er stapsgewijs voorlichting wordt gegeven op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dit begint bij het op luchtige wijze kennis laten maken met kunstmatige intelligentie, gevolgd door voorlichting waarbij er basiskennis wordt overgedragen, waarna we vervolgens het voorlichtingsprogramma verder doorlopen en we onderwerpen bespreken die van toepassing zijn op kunstmatige intelligentie, zoals 'Wat zijn de voor- en nadelen?', 'Wat zijn de toepassingen?', en 'Waar kom ik het tegen?'. Allemaal relevante vraagstukken die uitgebreid aan bod komen en behandeld worden tijdens onze voorlichtingen. Daarnaast is er ook ruimte voor het beantwoorden van vragen vanuit leerlingen/studenten en docenten.
Ook andere belangrijke thema's rondom kunstmatige intelligentie zoals bewustwording, herkenning van AI, interactie en voorbereiding komen uitgebreid aan bod en worden allemaal behandeld tijdens het Kiwijs voorlichtingsprogramma, waardoor we op zorgvuldige en verantwoorde wijze uw school wegwijs maken in de wereld van kunstmatige intelligentie, waarbij altijd het belang en de ontwikkeling van leerling en docent centraal staan.
Kiwijs helpt onderwijsinstellingen bij het vinden van de perfecte balans tussen onderwijs en AI, zodat AI succesvol geïmplementeerd kan worden binnen de school.
Stimuleer voorlichting op het gebied van AI binnen uw organisatie en investeer in mens én machine
Kiwijs biedt een totaalpakket aan voor het wegwijs maken van van uw organisatie, instelling, bedrijf, school, studenten of werknemers in de wereld die kunstmatige intelligentie heet. Van basiskennis voor werknemers of studenten tot uitgebreide branchegerichte voorlichting en trainingen voor ambtenaren, directie en ondernemersraden. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Elke aanvraag zien wij als maatwerk zodat het goed aansluit bij de doelgroep, visie en toepassingen binnen de organisatie. De mogelijkheden zijn onbeperkt in de keuze voor het aantal (samengevoegde) voorlichtingsklassen en trainingen voor studenten, docenten, werknemers, directieleden, bestuurders etc. Na een korte uitleg van uw wensen, kunnen wij een concrete prijsindicatie voorleggen.
Heeft u interesse in onze diensten of ontvangt u graag wat meer informatie? Neem dan direct contact met ons op via telefoonnummer 085-060 7712 of stuur een e-mail naar info@kiwijs.nl. Wij nemen dan dezelfde werkdag contact met u op.