'De week van AI' voor scholen in Nederland & België

Kiwijs Benelux is initiatiefnemer van de landelijke en jaarlijks terugkerende educatieweek voor scholen in Nederland en België, genaamd 'De week van AI' Één schoolweek per jaar staat hierbij in het teken van voorlichting en kennisoverdracht omtrent de thema's 'kunstmatige intelligentie (AI) & Digitale vaardigheid' voor zowel leerling als leerkracht. Kiwijs vervult hierbij een ondersteunende rol.

Schooljaar 2024/2025 - Scholen in Nederland & België

Met het landelijk initiatief 'De week van AI' willen we bewerkstelligen dat zowel leerkracht als leerling stapsgewijs en op verantwoorde wijze vertrouwd leren raken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en digitale vaardigheid. Onze leermaterialen bevatten zowel theoretische leerstof, alsmede (interactieve) praktijkopdrachten.

De 'Week van AI' wordt ingezet in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, en middelbaarberoepsonderwijs bij onderwijsinstellingen in Nederland en België.

Een week op school die in het teken staat van kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie (AI) begint langzaam aan steeds meer een weg te vinden in klaslokalen, scholen, en de manier waarop er binnen onderwijsinstellingen in Nederland en België gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan komst van ChatGPT, maar ook aan educatieve robots. Uiteraard brengt dit ook grote uitdagingen met zich mee voor zowel leerkracht als leerling en rijst de vraag op hoe hier als school zijnde mee om te gaan. Zowel op het vlak van (basis)kennisoverdracht, digitale vaardigheid, maar ook op ethisch gebied. De juiste voorlichting is hierbij daarom van essentieel belang. Kiwijs ondersteunt u school hierin.

Vanaf week 38: Scholen - Regio Brabant

Indien u een onderwijsinstelling bent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs en gevestigd in de provincie Noord-Brabant, dan is de kans aanwezig dat u inmiddels al benaderd bent door Kiwijs voor participatie aan de landelijke educatieweek 'De week van AI' voor die regio. Bent u nog niet door ons benaderd voor deelname, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

  • Voor het Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs & Beroepsonderwijs

    Onze lesmethodes en lesmaterialen zijn erop gericht om stapsgewijs en op verantwoorde wijze basiskennis en vaardigheden over te dragen omtrent het thema kunstmatige intelligentie (AI) en zijn specifiek afgestemd op de betreffende onderwijsvorm, klasniveau, leeftijdscategorie, taal/leesniveau en ontwikkelingsfase van kinderen. Van groep 1 t/m groep 8 niveau voor het basisonderwijs, alsmede het gehele voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs in Nederland en België.

  • Stimuleren van de Ontwikkeling & Vaardigheden

    De Kiwijs lesmethodiek draagt op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling en beheersing van basisvaardigheden omtrent kunstmatige intelligentie en digitale vaardigheid bij kinderen, waarbij er op dit vlak bewustwording wordt gecreeeërd middels voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting en leermaterialen die bijdragen aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en bewustwording dat komt kijken bij de omgang met kunstmatige intelligentie (AI).

  • Voor Leerling, Leerkracht & Schoolbestuur

    Onze methodes zijn ontwikkeld vanuit de nieuwste en innovatieve inzichten en uiteraard getoetst aan praktijkervaringen van leerkrachten. Dankzij de juiste aansluiting en herkenbare opbouw vormt de Kiwijs leermethodiek de doorgaande leerlijn voor het onderwijs op het gebied van AI. Kiwijs heeft educatie,-leer,- en oefenmaterialen beschikbaar voor zowel leerling, leerkracht, als schoolbesturen waarbij we ondersteuning bieden en voorlichting geven over hoe onderwijsinstellingen kunnen omgaan met deze nieuwe uitdagingen.

Voorlichting op het gebied van AI voor Leerling & Leerkracht

Het aanbod voor het onderwijs m.b.t. voorlichting en kennisoverdracht bestaat uit zowel online/digitale & fysiek/klassikale leermiddelen en omvatten theoretische leerstof, alsmede gecombineerd met (interactieve) praktijkactiviteiten die bijdragen aan het begrijpen, leren omgaan en vertrouwd raken met kunstmatige intelligentie. Kiwijs heeft educatie,-leer,- en oefenmaterialen beschikbaar voor zowel leerling, leerkracht, als schoolbesturen waarbij we ondersteuning bieden en voorlichting geven over hoe onderwijsinstellingen kunnen omgaan met deze nieuwe uitdagingen.

Welke vormen van voorlichting biedt Kiwijs aan het onderwijs?

Bekijk hieronder welke vormen van voorlichtingen over kunstmatige intelligentie (AI) we bieden voor onderwijsinstellingen. Van educatieve boeken tot webinars voor leerkrachten. Met Kiwijs wordt ook uw school wegwijs in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI). Zet nu de eerste stap met uw school in de wereld van van AI.

De week van AI

Kiwijs biedt voorlichting aan kinderen omtrent kunstmatige intelligentie die is afgestemd en aansluit op specifieke leeftijdscategorieën, leesniveaus, & ontwikkelingsfases. Van primair onderwijs (groep 1 t/m 8)

Meer over de 'De week van AI' >

Voorlichting primair onderwijs & Voortgezet onderwijs

  • Vakkundige & Ervaren docenten

    De docenten die bij Kiwijs werkzaam zijn en de voorlichtingen & kennisoverdracht verzorgen op scholen tijdens 'De week van AI' zijn naast hun werkzaamheden voor Kiwijs ook actief werkzaam in het reguliere onderwijs, en zijn dus zeer bekwaam in het geven van onderwijs en ervaren in de omgang met kinderen.

  • Wanneer is uw school aan de beurt?

    Bent u een onderwijsinstelling n het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs in Nederland of België, dan komt u in aanmerking voor participatie aan de landelijke educatieweek 'De Week van AI'. Jaarlijks benaderen wij scholen, waarbij iedere maand een andere regio aan de beurt is. Is uw school nog niet benaderd? Dan is wellicht uw betreffende regio nog niet aan de beurt geweest. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de planning schooljaar 2024/2025.

  • Is uw school al door ons benaderd?

    Indien u een onderwijsinstelling bent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs en gevestigd in Nederland of België, dan is de kans ook aanwezig dat u inmiddels al benaderd bent door Kiwijs voor participatie aan de landelijke educatieweek 'De Week van AI'. In dat geval verheugen wij ons op een succesvolle samenwerking!

Leer- & Oefenmateriaal

De door Kiwijs ontwikkelde educatieve uitgaven en lesmethodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteunen kinderen in een doorgaande lijn bij het stapsgewijs ontdekken van de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) middels inspirerende lessen. De lesmaterialen van Kiwijs bevatten zowel theoretische leerstof, alsmede (interactieve) praktijkopdrachten en bestaan uit zowel digitale (online) als fysieke (print) uitgaven.

Kiwijs University

Kiwijs University draagt op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie bij kinderen, alsmede een stukje bewustwording op dit vlak, door in te zetten op voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting middels leerstof die bijdraagt aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid.

Meer over Kiwijs University >

Voorlichting primair onderwijs

Educatieve boeken

Onze boeken dragen op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie en een stukje bewustwording op dit vlak, door in te zetten op preventieve en voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting middels leerstof die bijdraagt aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en bewustwording dat komt kijken bij de omgang met kunstmatige intelligentie (AI).

Meer informatie >

Verkrijgbaar in Groep 3 t/m 8 Niveau

Boekenreeks 'De wereld van kunstmatige intelligentie'

Kiwijs is exclusief uitgever van de educatieve boekenreeks 'De wereld van kunstmatige intelligentie'. Verkrijgbaar voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 niveau.

Onze boeken dragen op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie en een stukje bewustwording op dit vlak, door in te zetten op preventieve en voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting middels leerstof die bijdraagt aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en bewustwording.

GROEP 3 T/M 8 NIVEAU

Boekenreeks 'Robbie de Robot'

In de boekenreeks 'Robbie de Robot' nemen we kinderen op verantwoorde en transparante wijze mee op ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van kunstmatige intelligentie (AI), waarbij stapsgewijs de basisprincipes van AI worden bijgebracht en van A tot Z kennis wordt gemaakt met alles wat hierom heen hangt en bij komt kijken.

Onze boeken dragen op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie bij kleuters.

Groep 1 t/m 2 niveau

Kiwijs Magazine

Kiwijs magazine is hét tijdschrift voor het hele gezin over kunstmatige intelligentie (AI) dat 1x per maand wordt uitgegeven door Kiwijs Benelux.

Iedere maand nemen we je mee op reis in de wonderlijke wereld van kunstmatige intelligentie (AI). Op een leuke manier informeren we onze lezers over de voor velen nog onbekende wereld van AI en nemen we je mee op ontdekkingstocht.

Bekijk het magazine >

Webinars voor Leerkrachten & medewerkers

Kiwijs magazine is hét tijdschrift voor het hele gezin over kunstmatige intelligentie (AI) dat 1x per maand wordt uitgegeven door Kiwijs Benelux.

Iedere maand nemen we je mee op reis in de wonderlijke wereld van kunstmatige intelligentie (AI). Op een leuke manier informeren we onze lezers over de voor velen nog onbekende wereld van AI en nemen we je mee op ontdekkingstocht.

Meer informatie >

BEKEND VAN TV! BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR.

14 & 16 April: World of AI (voor scholen)

Kiwijs magazine is hét tijdschrift voor het hele gezin over kunstmatige intelligentie (AI) dat 1x per maand wordt uitgegeven door Kiwijs Benelux.

Iedere maand nemen we je mee op reis in de wonderlijke wereld van kunstmatige intelligentie (AI). Op een leuke manier informeren we onze lezers over de voor velen nog onbekende wereld van AI en nemen we je mee op ontdekkingstocht.

Meer informatie >

Wegwijs in de wereld van AI met de Kiwijs leermethodiek

Het fundament van de Kiwijs leermethodiek bestaat uit een aantal basisprincipes die samen zorgdragen voor een verantwoorde en transparante kennisoverdracht op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel theoretische alsmede praktische voorlichting. Bij de Kiwijs Methode worden er stapsgewijs een aantal speerpunten doorlopen, zoals het creëeren van bewustwording en zelfredzaamheid op dit vlak. Het einddoel van de Kiwijs methode is uiteindelijk een solide basis te vormen waarbij men basiskennis en basisvaardigheden bezit die nodig zijn om te kunnen gaan met kunstmatige intelligentie. Nu en in de toekomst.

  • Kennismaken met AI & Het creeëren van bewustwording

    De voorlichtingsmethodiek van Kiwijs draagt op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) bij zowel volwassenen als kinderen. Dit doen we op transparante wijze en aan de hand van kennisoverdracht en de juiste voorlichting middels leerstof die bijdraagt aan het creeëren van bewustwording, herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid en (zelf) verantwoordelijkheid op het gebied van AI. Het is in deze digitale samenleving van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van AI. Denk hierbij bijvoorbeeld in het kader van online veiligheid en de impact van kunstmatige intelligentie op de samenleving. Bij Kiwijs streven we ernaar zo goed en transparant mogelijk te informeren en het bewustzijn onder de samenleving te vergroten. Voor de meeste onder ons is AI echter nog steeds een nieuwe en onbekende wereld. Logisch, want de ontwikkelingen op dit gebied gaan zo ontzettend snel en veranderen van dag tot dag. Kiwijs neemt je daarom mee in de wonderlijke wereld van AI en maakt ook jou wegwijs! We combineren theoretische leerstof en (interactieve) praktijkgerichte activiteiten om de leerdoelen te behalen.

  • Zelfredzaamheid, weerbaarheid & (zelf) verantwoordelijkheid

    Kunstmatige intelligentie (AI) wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Van slimme assistenten tot gepersonaliseerde reclames op sociale media en zelfrijdende auto’s. Door te leren over de werking van AI, kunnen zowel ouderen als jongeren beter begrijpen hoe deze technologieën hun wereld beïnvloeden. Maar ook hoe ze dit zelf kunnen inzetten voor bijvoorbeeld school of werk. Kennis over AI kan mensen helpen bij het ontwikkelen van cruciale vaardigheden, zoals kritisch denken, probleemoplossend vermogen en computervaardigheden. Deze vaardigheden zijn essentieel in de snel evoluerende digitale wereld van vandaag en zullen ook in de toekomst van groot belang zijn. Het ontwikkelen van digitale vaardigheden is dus een belangrijk speerpunt in deze. We kunnen dus concluderen dat voorlichting op het gebied van AI essentieel is. Kiwijs kan hierbij ondersteuning bieden van A tot Z. Dit doen we op een zodanige manier die het voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk maakt. Middels de unieke Kiwijs leermethodiek dragen we bij aan de ontwikkeling op het gebied van AI. Voor jong & oud. Van leerling tot docent, en van werknemer tot directie. Kiwijs is er voor iedereen.

  • Ontwikkelen van basiskennis op het gebied van AI & Digitale vaardigheid

    We zijn aangekomen in een nieuw (digitaal) tijdperk. Artificiële intelligentie (AI) heeft de wereld om ons heen in rap tempo verandert. Op de vraag wie verantwoordelijk is voor het onderwijzen van mensen over AI, kunnen verschillende partijen een rol spelen. Scholen kunnen AI bijvoorbeeld opnemen in hun onderwijsprogramma, zodat scholieren leren over de basisprincipes van AI en de ethische overwegingen die ermee gepaard gaan. Ouders kunnen een rol spelen door het aanmoedigen van interesse in technologie en door in gesprek te gaan en blijven. Werkgevers kunnen een rol spelen door hun personeel goed te informeren over AI.

    Bovendien kunnen organisaties en overheidsinstanties helpen door educatieve programma’s zoals Kiwijs te ondersteunen. Zo kunnen ze kinderen en jongeren proberen bewust te maken van de mogelijkheden en gevaren van AI. Dit om hen te helpen begrijpen hoe deze technologie werkt en hoe je dit op een verantwoorde manier kunt gebruiken. Het is dus een gedeelde verantwoordelijkheid van de samenleving als geheel om kinderen, maar ook elkaar te onderwijzen over AI. Kiwijs kan hierbij helpen middels de juiste voorlichting. Samen gaan we stapsgewijs naar de toekomst.

Meest gestelde vragen - Kiwijs in het onderwijs

Vraag & Antwoord

Wat kan Kiwijs betekenen in het onderwijs?

Kiwijs Benelux biedt verschillende vormen van voorlichting en kennisoverdracht op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en digitale vaardigheid voor onderwijsinstellingen in Nederland en België.

Het aanbod voor het onderwijs m.b.t. voorlichting en kennisoverdracht bestaan uit zowel online/digitale & fysiek/klassikale leermiddelen en omvatten theoretische leerstof, alsmede gecombineerd met (interactieve) praktijkactiviteiten die bijdragen aan het begrijpen, leren omgaan en vertrouwd raken met kunstmatige intelligentie. Al lerenderwijs zullen de basisprincipes van kunstmatige intelligentie aan bod komen en worden behandeld, zoals ChatGPT, machine learning, big data en algoritmes, afgestemd op de doelgroep voor wie de voorlichting bedoeld is.

Onze lesmethodes en lesmaterialen zijn erop gericht om stapsgewijs en op verantwoorde wijze basiskennis over te dragen omtrent kunstmatige intelligentie (AI) en zijn specifiek afgestemd op de betreffende onderwijsvorm, klasniveau, leeftijdscategorie, taal/leesniveau en ontwikkelingsfase van kinderen. Van groep 1 t/m groep 8 niveau voor het basisonderwijs, alsmede het gehele voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en België.

Daarnaast biedt Kiwijs ook verschillende vormen van voorlichting en kennisoverdracht voor schoolbesturen, leerkrachten, onderwijsondersteuners en schoolmedewerkers op onderwijsinstellingen in heel Nederland en België. Dit doen we o.a. in de vorm van trainingen, cursussen, workshops, seminars & webinars, welke specifiek zijn gericht/afgestemd op ondersteuning en voorlichting voor onderwijsinstellingen op het gebied van AI en digitale vaardigheid, en ondersteunen we scholen bij uitdagingen die dit nieuwe digitale tijdperk met zich meebrengt.

De lesmaterialen van Kiwijs bevatten zowel theoretische leerstof, alsmede (interactieve) praktijkopdrachten en bestaan uit zowel digitale (online) als fysieke (print) uitgaven.

Onze lesmethodes dragen op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling en basisvaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie en digitale vaardigheid bij kinderen, waarbij er op dit vlak bewustwording wordt gecreeeërd middels voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting en leermaterialen die bijdragen aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en bewustwording dat komt kijken bij de omgang met kunstmatige intelligentie (AI).

De door Kiwijs ontwikkelde educatieve uitgaven en lesmethodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteunen kinderen in een doorgaande lijn bij het stapsgewijs ontdekken van de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) middels inspirerende lessen.

Onze methodes zijn ontwikkeld vanuit de nieuwste en innovatieve inzichten en uiteraard getoetst aan praktijkervaringen van leerkrachten. Dankzij de juiste aansluiting en herkenbare opbouw vormt de Kiwijs leermethodiek de doorgaande leerlijn voor het onderwijs op het gebied van AI.

Kiwijs heeft educatie,-leer,- en oefenmaterialen beschikbaar voor zowel leerling, leerkracht en schoolbestuur. Voor leekrachten, onderwijsondersteuners en schoolbesturen organiseren we op regelmatige basis seminars & webinars die specifiek gericht zijn op kunstmatige intelligentie (AI), digitale vaardigheid en cybersecurity in het onderwijs en leren we hoe onderwijsinstellingen kunnen omgaan met deze nieuwe uitdagingen.

Kiwijs Benelux is daarnaast ook initiatiefnemer van de landelijke en jaarlijks georganiseerde educatieweek 'De week van AI' bij onderwijsinstellingen in Nederland en België. Dit is een week op scholen die speciaal in het teken staat van voorlichting en kennisoverdracht omtrent kunstmatige intelligentie (AI) voor leerlingen en leerkrachten en waarbij Kiwijs een ondersteunende rol vervult.

Daarnaast is Kiwijs benelux ook exclusief uitgever van de educatieve boekenreeks 'De wereld van kunstmatige intelligentie' en 'Robbie de Robot' welke worden gedistibueerd onder onderwijsinstellingen in Nederland en België.

Wat is het belang van de juiste voorlichting op het gebied van AI & digitale vaardigheid in het onderwijs?

Kennismaken met AI & Het creeëren van bewustwording

De voorlichtingsmethodiek van Kiwijs draagt op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) bij zowel volwassenen als kinderen. Dit doen we op transparante wijze en aan de hand van kennisoverdracht en de juiste voorlichting middels leerstof die bijdraagt aan het creeëren van bewustwording, herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid en (zelf) verantwoordelijkheid op het gebied van AI. Het is in deze digitale samenleving van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van AI. Denk hierbij bijvoorbeeld in het kader van online veiligheid en de impact van kunstmatige intelligentie op de samenleving. Bij Kiwijs streven we ernaar zo goed en transparant mogelijk te informeren en het bewustzijn onder de samenleving te vergroten. Voor de meeste onder ons is AI echter nog steeds een nieuwe en onbekende wereld. Logisch, want de ontwikkelingen op dit gebied gaan zo ontzettend snel en veranderen van dag tot dag. Kiwijs neemt je daarom mee in de wonderlijke wereld van AI en maakt ook jou wegwijs! We combineren theoretische leerstof en (interactieve) praktijkgerichte activiteiten om de leerdoelen te behalen.

Zelfredzaamheid, weerbaarheid & (zelf) verantwoordelijkheid

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Van slimme assistenten tot gepersonaliseerde reclames op sociale media en zelfrijdende auto’s. Door te leren over de werking van AI, kunnen zowel ouderen als jongeren beter begrijpen hoe deze technologieën hun wereld beïnvloeden. Maar ook hoe ze dit zelf kunnen inzetten voor bijvoorbeeld school of werk. Kennis over AI kan mensen helpen bij het ontwikkelen van cruciale vaardigheden, zoals kritisch denken, probleemoplossend vermogen en computervaardigheden. Deze vaardigheden zijn essentieel in de snel evoluerende digitale wereld van vandaag en zullen ook in de toekomst van groot belang zijn. Het ontwikkelen van digitale vaardigheden is dus een belangrijk speerpunt in deze. We kunnen dus concluderen dat voorlichting op het gebied van AI essentieel is. Kiwijs kan hierbij ondersteuning bieden van A tot Z. Dit doen we op een zodanige manier die het voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk maakt. Middels de unieke Kiwijs leermethodiek dragen we bij aan de ontwikkeling op het gebied van AI. Voor jong & oud. Van leerling tot docent, en van werknemer tot directie. Kiwijs is er voor iedereen.

Ontwikkelen van basiskennis op het gebied van AI & Digitale vaardigheid

We zijn aangekomen in een nieuw (digitaal) tijdperk. Artificiële intelligentie (AI) heeft de wereld om ons heen in rap tempo verandert. Op de vraag wie verantwoordelijk is voor het onderwijzen van mensen over AI, kunnen verschillende partijen een rol spelen. Scholen kunnen AI bijvoorbeeld opnemen in hun onderwijsprogramma, zodat scholieren leren over de basisprincipes van AI en de ethische overwegingen die ermee gepaard gaan. Ouders kunnen een rol spelen door het aanmoedigen van interesse in technologie en door in gesprek te gaan en blijven. Werkgevers kunnen een rol spelen door hun personeel goed te informeren over AI.

Bovendien kunnen organisaties en overheidsinstanties helpen door educatieve programma’s zoals Kiwijs te ondersteunen. Zo kunnen ze kinderen en jongeren proberen bewust te maken van de mogelijkheden en gevaren van AI. Dit om hen te helpen begrijpen hoe deze technologie werkt en hoe je dit op een verantwoorde manier kunt gebruiken. Het is dus een gedeelde verantwoordelijkheid van de samenleving als geheel om kinderen, maar ook elkaar te onderwijzen over AI. Kiwijs kan hierbij helpen middels de juiste voorlichting. Samen gaan we stapsgewijs naar de toekomst.

Welke vormen van voorlichting & kennisoverdracht biedt Kiwijs voor het onderwijs?

Kiwijs Benelux biedt verschillende vormen van voorlichting en kennisoverdracht op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en digitale vaardigheid voor onderwijsinstellingen in Nederland en België.

Het aanbod voor het onderwijs m.b.t. voorlichting en kennisoverdracht bestaan uit zowel online/digitale & fysiek/klassikale leermiddelen en omvatten theoretische leerstof, alsmede gecombineerd met (interactieve) praktijkactiviteiten die bijdragen aan het begrijpen, leren omgaan en vertrouwd raken met kunstmatige intelligentie. Al lerenderwijs zullen de basisprincipes van kunstmatige intelligentie aan bod komen en worden behandeld, zoals ChatGPT, machine learning, big data en algoritmes, afgestemd op de doelgroep voor wie de voorlichting bedoeld is.

Onze lesmethodes en lesmaterialen zijn erop gericht om stapsgewijs en op verantwoorde wijze basiskennis over te dragen omtrent kunstmatige intelligentie (AI) en zijn specifiek afgestemd op de betreffende onderwijsvorm, klasniveau, leeftijdscategorie, taal/leesniveau en ontwikkelingsfase van kinderen. Van groep 1 t/m groep 8 niveau voor het basisonderwijs, alsmede het gehele voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en België.

Daarnaast biedt Kiwijs ook verschillende vormen van voorlichting en kennisoverdracht voor schoolbesturen, leerkrachten, onderwijsondersteuners en schoolmedewerkers op onderwijsinstellingen in heel Nederland en België. Dit doen we o.a. in de vorm van trainingen, cursussen, workshops, seminars & webinars, welke specifiek zijn gericht/afgestemd op ondersteuning en voorlichting voor onderwijsinstellingen op het gebied van AI en digitale vaardigheid, en ondersteunen we scholen bij uitdagingen die dit nieuwe digitale tijdperk met zich meebrengt.

De lesmaterialen van Kiwijs bevatten zowel theoretische leerstof, alsmede (interactieve) praktijkopdrachten en bestaan uit zowel digitale (online) als fysieke (print) uitgaven.

Onze lesmethodes dragen op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling en basisvaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie en digitale vaardigheid bij kinderen, waarbij er op dit vlak bewustwording wordt gecreeeërd middels voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting en leermaterialen die bijdragen aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en bewustwording dat komt kijken bij de omgang met kunstmatige intelligentie (AI).

De door Kiwijs ontwikkelde educatieve uitgaven en lesmethodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteunen kinderen in een doorgaande lijn bij het stapsgewijs ontdekken van de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) middels inspirerende lessen.

Onze methodes zijn ontwikkeld vanuit de nieuwste en innovatieve inzichten en uiteraard getoetst aan praktijkervaringen van leerkrachten. Dankzij de juiste aansluiting en herkenbare opbouw vormt de Kiwijs leermethodiek de doorgaande leerlijn voor het onderwijs op het gebied van AI.

Kiwijs heeft educatie,-leer,- en oefenmaterialen beschikbaar voor zowel leerling, leerkracht en schoolbestuur. Voor leekrachten, onderwijsondersteuners en schoolbesturen organiseren we op regelmatige basis seminars & webinars die specifiek gericht zijn op kunstmatige intelligentie (AI), digitale vaardigheid en cybersecurity in het onderwijs en leren we hoe onderwijsinstellingen kunnen omgaan met deze nieuwe uitdagingen.

Kiwijs Benelux is daarnaast ook initiatiefnemer van de landelijke en jaarlijks georganiseerde educatieweek 'De week van AI' bij onderwijsinstellingen in Nederland en België. Dit is een week op scholen die speciaal in het teken staat van voorlichting en kennisoverdracht omtrent kunstmatige intelligentie (AI) voor leerlingen en leerkrachten en waarbij Kiwijs een ondersteunende rol vervult.

Daarnaast is Kiwijs benelux ook exclusief uitgever van de educatieve boekenreeks 'De wereld van kunstmatige intelligentie' en 'Robbie de Robot' welke worden gedistibueerd onder onderwijsinstellingen in Nederland en België.

Wat zijn de basisprincipes van de Kiwijs leermethodiek?

Het fundament van de Kiwijs leermethodiek bestaat uit een aantal basisprincipes die samen zorgdragen voor een verantwoorde en transparante kennisoverdracht op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel theoretische alsmede praktische voorlichting. Bij de Kiwijs Methode worden er stapsgewijs een aantal speerpunten doorlopen, zoals het creëeren van bewustwording en zelfredzaamheid op dit vlak. Het einddoel van de Kiwijs methode is uiteindelijk een solide basis te vormen waarbij men basiskennis en basisvaardigheden bezit die nodig zijn om te kunnen gaan met kunstmatige intelligentie. Nu en in de toekomst.

  • Kennismaking
  • Bewustwording
  • Herkenning
  • Ontwikkelen Basiskennis & Digitale vaardigheid
  • Zelfredzaamheid
  • Weerbaarheid

Voor wie zijn de Kiwijs lesmethode & lesmaterialen bedoeld/geschikt?

De Kiwijs lesmethode & les,- oefen,- en leermaterialen zijn specifiek afgestemd op de betreffende onderwijsvorm, klasniveau, leeftijdscategorie, taal/leesniveau en ontwikkelingsfase van kinderen. Van groep 1 t/m groep 8 niveau voor het basisonderwijs, alsmede het gehele voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en België.

Daarnaast biedt Kiwijs ook verschillende vormen van voorlichting en kennisoverdracht voor schoolbesturen, leerkrachten, onderwijsondersteuners en schoolmedewerkers op onderwijsinstellingen in heel Nederland en België. Dit doen we o.a. in de vorm van trainingen, cursussen, workshops, seminars & webinars, welke specifiek zijn gericht/afgestemd op ondersteuning en voorlichting voor onderwijsinstellingen, en ondersteunen we scholen bij uitdagingen die dit nieuwe digitale tijdperk met zich meebrengt.

De lesmaterialen van Kiwijs bevatten zowel theoretische leerstof, alsmede (interactieve) praktijkopdrachten en bestaan uit zowel digitale (online) als fysieke (print) uitgaven.

De door Kiwijs ontwikkelde educatieve uitgaven en lesmethodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteunen kinderen in een doorgaande lijn bij het stapsgewijs ontdekken van de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) middels inspirerende lessen.

Onze methodes zijn ontwikkeld vanuit de nieuwste en innovatieve inzichten en uiteraard getoetst aan praktijkervaringen van leerkrachten. Dankzij de juiste aansluiting en herkenbare opbouw vormt de Kiwijs leermethodiek de doorgaande leerlijn voor het onderwijs op het gebied van AI.

Wat is de 'De week van AI'?

Kiwijs Benelux is initiatiefnemer van de landelijke en jaarlijks terugkerende educatieweek op scholen in Nederland en België, genaamd 'De week van AI' Dit is een week op school die eens per jaar speciaal in het teken staat van voorlichting en kennisoverdracht omtrent het thema kunstmatige intelligentie (AI) voor leerlingen en leerkrachten en waarbij Kiwijs een ondersteunende rol vervult.

Kunstmatige intelligentie (AI) begint langzaam aan steeds meer een weg te vinden in klaslokalen, scholen, en de manier waarop er binnen onderwijsinstellingen in Nederland en België gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan komst van ChatGPT, maar ook aan educatieve robots. Uiteraard brengt dit ook grote uitdagingen met zich mee voor zowel leerkrachten als leerlingen en de vraag hoe hier als school zijnde mee om te gaan. Zowel op het vlak van (basis)kennisoverdracht, digitale vaardigheid, maar ook op ethisch gebied. De juiste voorlichting is hierbij is daarom van essentieel belang.

Met het landelijk initiatief 'De week van AI' willen we bewerkstelligen dat zowel leerkracht als leerling stapsgewijs en op verantwoorde wijze vertrouwd leren raken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en digitale vaardigheid. Dit doen we in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, en middelbaarberoepsonderwijs bij onderwijsinstellingen ein Nederland en België.

Dit doen we door een schoolweek (5 dagen) per jaar een week lang stil te staan en extra aandacht te besteden aan het steeds actueler wordend thema 'kunstmatige intelligentie (AI), welke een steeds belangrijkere rol vervult binnen onze samenleving, dus ook binnen het onderwijssysteem.

Onze lesmethodes en lesmaterialen zijn erop gericht om stapsgewijs en op verantwoorde wijze basiskennis over te dragen omtrent kunstmatige intelligentie (AI) en zijn specifiek afgestemd op de betreffende leeftijdscategorie, leesniveau en ontwikkelingsfase van kinderen. Van groep 1 t/m groep 8 niveau voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Onze lesmethodes dragen op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling en basisvaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie en digitale vaardigheid bij kinderen, waarbij er op dit vlak bewustwording wordt gecreeeërd middels voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting en leermaterialen die bijdragen aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en bewustwording dat komt kijken bij de omgang met kunstmatige intelligentie (AI).

Onze leermaterialen bevatten zowel theoretische leerstof, alsmede praktijkopdrachten.

De door Kiwijs ontwikkelde educatieve uitgaven en lesmethodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteunen kinderen in een doorgaande lijn bij het stapsgewijs ontdekken van de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) middels inspirerende lessen.

'De week van AI' is een jaarlijks terugkerende week op school, waarbij zowel leerkracht als leerling eens per jaar een week lang worden geinformeerd en voorgelicht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Dit is ook wel nodig, aangezien de ontwikkelingen op dit gebied zo ontzettend snel gaan en veranderen van dag tot dag. Het is daarom goed om als school zijnde 1x per jaar stil te staan bij deze impactvolle veranderingen en transformaties op de samenleving en hier extra aandacht voor te creeëren. Voor zowel leerkracht als leerling.

*Uiteraard is er ook lesmateriaal beschikbaar voor gebruik buiten 'De week van AI' om en de rest van het schooljaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Doet uw school nog niet mee aan 'De week van AI' en bent u benieuwd wat de mogelijkheden kunnen zijn voor uw school?

Neemt u dan geheel vrijblijvende contact met ons op via info@kiwijs.nl

Wat is Kiwijs University?

Kiwijs University is een onderdeel binnen Kiwijs dat voorlichting geeft op het gebied van kunstmatige intelligentie, maar dan specifiek gericht op kinderen in het basisonderwijs( vanaf groep 3 niveau). De voorlichtingen zijn specifiek afgestemd op de betreffende onderwijsvorm, klasniveau, leeftijdscategorie, taal/leesniveau en ontwikkelingsfase van het kind.

Tijdens Kiwijs University nemen we kinderen mee op een magische ontdekkingsreis door de wereld van AI en leren kinderen op luchtige en speelse wijze ontdekken wat kunstmatige intelligentie nu eigenlijk is, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt doen. Dit doen we aan de hand van leuke interactieve praktijkopdrachtjes en experimenten, zoals door bijvoorbeeld het (onder begeleiding) zelf in elkaar knutselen van échte mechanische robots en bewegende objecten. Want wij vinden dat kinderen zelf moeten voelen en ervaren wat AI is. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Kortom; op Kiwijs University vervelen kinderen zich nooit en vermaken zij zich prima met educatieve en leerzame activiteiten en spellen die bijdragen aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Kiwijs University is de perfecte combinatie van een leerzaam en vermakelijk uitje voor kinderen!

Uiteraard zal dit alles onder professionele begeleiding van onze medewerkers plaatsvinden. Na afloop krijgen alle kinderen die hebben deelgenomen aan Kiwijs University nog een diploma en een supergave rugzak mee naar huis! Deze zit bij de deelnameprijs inbegrepen.

Kiwijs University draagt op verantwoorde wijze bij aan het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie bij kinderen, alsmede een stukje bewustwording op dit vlak, door in te zetten op voorbereidende kennisoverdracht en de juiste voorlichting middels leerstof die bijdraagt aan het creeëren van herkenning, weerbaarheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en bewustwording dat komt kijken bij de omgang met kunstmatige intelligentie (AI).

Welke boeken & lesmaterialen biedt Kiwijs?

Kiwijs is exlcusief uitgever en distibuteur van de educatieve boekenreeksen 'De wereld van kunstmatige intelligentie (AI)', 'De wereld van cybercrime & digitale dreiging' en van de 'Robbie de Robot' boekenreeksen.

Daarnaast hebben we ook een ruim aanbod aan oefen- en lesmaterialen, zowel in print als digitale vorm, welke in vloeiende lijn aansluiten op de door ons uitgegeven boeken boeken en andere door Kiwijs uitgegeven voorlichtingsvormen.

Onze leermaterialen zijn specifiek afgestemd op de betreffende leeftijdscategorie, leesniveau en ontwikkelingsfase van kinderen. Van groep 1 t/m groep 8 niveau voor het basisonderwijs, het voortgezetonderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Onze leermaterialen bevatten zowel theoretische leerstof, alsmede praktijkopdrachten.

De door Kiwijs ontwikkelde educatieve uitgaven en lesmethodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteunen kinderen in een doorgaande lijn bij het stapsgewijs ontdekken van de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) middels inspirerende lessen.

Onze methodes zijn ontwikkeld vanuit de nieuwste en innovatieve inzichten en uiteraard getoetst aan praktijkervaringen van leerkrachten. Dankzij de juiste aansluiting en herkenbare opbouw vormt de Kiwijs leermethodiek de doorgaande leerlijn voor het onderwijs op het gebied van AI.

Biedt Kiwijs ook voorlichting aan schoolbesturen & schoolmedewerkers?

Ja, Kiwijs biedt ook verschillende vormen van voorlichting en kennisoverdracht voor schoolbesturen, leerkrachten, onderwijsondersteuners en schoolmedewerkers op onderwijsinstellingen in heel Nederland en België.

Zo organiseert Kiwijs o.a. op regelmatige basis seminars & webinars voor leerkrachten en schoolbesturen in heel Nederland & België, waarbij de thema's 'kunstmatige intelligentie (AI)', 'digitale vaardigheid' en 'cybercrime/cybersecurity' centraal staan. Dit doen we bij onderwijsinstellingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Ontdek wat Kiwijs voor uw school kan betekenen en neem voor meer informatie omtrent onze voorlichtingen voor onderwijsinstellingen vrijblijvend contact met ons op via info@kiwijs.nl

U kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken op werkdagen van maandag t/m vrijdag (09:00 - 18:00) op telefoonnummer 085 - 060 7712

In welke landen is Kiwijs beschikbaar?

Kiwijs Benelux is actief in Nederland en België en biedt verschillende vormen van voorlichtingen aan op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en digitale vaardigheid voor onderwijsinstellingen in deze landen.

Daarnaast distribueert en verspreidt Kiwijs Benelux educatieve boeken en leermaterialen onder bibliotheken en scholen in Nederland en België.

Welke scholen kunnen zich aanmelden?

Kiwijs Benelux werkt samen met onderwijsinstellingen door heel Nederland en België. In zowel het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, als het mideelbaar beroepsonderwijs. Met een breed aanbod aan les/leer/oefen/voorlichtingsmateriaal op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en digitale vaardigheid, zowel digitaal als in print. Voor leerlingen, leerkrachten, onderwijsondersteuners schoolbesturen en schoolmedewerkers. Met Kiwijs wordt ook uw school wegwijs in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI).

Bent u een onderwijsinstelling in Nederland of België en heeft u interesse in een samenwerking met Kiwijs of wenst u vrijblijvende informatie aan te vragen?

Neemt u dan contact met ons op via info@kiwijs.nl en ontdek de mogelijkheden voor uw school.

U kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken op werkdagen van maandag t/m vrijdag (09:00 - 18:00) op telefoonnummer 085 - 060 7712

Hoe kunnen onderwijsinstellingen vrijblijvend meer informatie aanvragen?

Ontdek wat Kiwijs voor uw school kan betekenen en neem voor meer informatie omtrent onze voorlichtingen voor onderwijsinstellingen vrijblijvend contact met ons op via info@kiwijs.nl

U kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken op werkdagen van maandag t/m vrijdag (09:00 - 18:00) op telefoonnummer 085 - 060 7712

Neem vrijblijvend contact met ons op

Onze klantenservice staat voor u klaar!

Stuur een mail naar info@kiwijs.nl en wij nemen nog dezelfde werkdag contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag (09:00 - 18:00) op telefoonnummer 085-060 7712

Of vul hieronder het contactformulier in. U ontvangt dan z.s.m. een reactie.

Contactformulier